Spoštovani starši!

Vsi zaposleni Vrtca Nova Gorica se veselimo, da se z dnem 9.2.2021 vrtec odpira.

Verjamemo, da se vrnitve v naše igralnice veselite tudi vi in vaši otroci.

V obvestilu vam želimo pojasniti zmedo, ki je trenutno nastala glede oprostitve plačila vrtca za starše otrok, ki bi ob ponovnem odprtju vrtca, še imeli možnost drugega varstva za svojega otroka.

Vrtci smo dobili OkrožnicoMIZŠ  (dne 20. 01. 2021), ki je napovedala oprostitev plačila za starše, če otroka ob odpiranju starši ne pripeljejo v vrtec. Z včerajšnjim dnem, 04. 02. 2021 pa smo v Okrožnici MIZŠ o ponovnem odpiranju vrtcev po vsej državi, prejeli informacijo, ki navaja, da so ob odprtju vrtca storitve za starše plačljive. Sledila je še ena Okrožnica MIZŠ,  v kateri je informacija,  da se naj bi oprostitev plačila vrtca za starše urejalo v naslednjem interventnem zakonu (PKP 9), ker je v zadnjem sprejetim PKP 8 to izpadlo.

Če povzamemo, je najverjetneje pričakovati, da bo tako kot v spomladanskem prvem valu epidemije za starše, ki kljub odprtju vrtca otroka v vrtec ne bodo vključili, storitev vrtca še vedno brezplačna.

Za nastalo zmedo in nasprotujoče se informacije se vam opravičujemo.

Resnično si želimo, da nam uspe čim bolj uspešna vrnitev v vrtec, ki bo trajala. Vsem želim varno in prijetno vrnitev v naše prostore vrtca, ker se bo razlegal otroški smeh in direndaj.

Hvala vam za vaše razumevanje,                                          Aja Trudn, ravnateljica

(Skupno 280 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost